Pracovník kontroly cien
Kód kvalifikácie
C5249006-00756
Úroveň SKKR
4
SK ISCO-08
5249006
Sektorová rada
Obchod, marketing, gastronómia a cest. ruch
Viac informácií o karte kvalifikácií je uvedených tu:PDF
Vedomosti |
---|
charakterizovať zásady dodržiavania BOZP, PO, hygieny práce a ochrany životného prostredia |
vymenovať sortiment predávaný na jednotlivých úsekoch predajnej jednotky |
charakterizovať administratívne procesy pri práci v pokladničnej zóne, potrebnú dokumentáciu na pokladni |
vysvetliť bezpečnostné pravidlá pri platbe kartou |
charakterizovať spôsob fungovania pokladničného systému, skladového systému a interných aplikácií pre správu a kontrolu cien |
opísať proces skenovania cien a prenosu cien do interných systémov |
Zručnosti |
---|
dodržiavať zásady BOZP, PO, hygieny práce a ochrany životného prostredia v danej oblasti |
kontrolovať roznesenie všetkých regálových etikiet z večerných sekvencií |
kontrolovať denné, týždenné a mesačné cenové integrity podľa platných procedúr |
kontrolovať ceny tovaru na predajnom mieste |
zadávať ceny do aplikácie a do systému |
vykonávať všetky administratívne úkony spojené s prácou v pokladni |
rozmiestňovať správne regálové etikety, bez chýb a v súlade s platnými procedúrami a akciami |
používať skladový systém a interné aplikácie pre kontrolu a tvorbu cien |
spravovať databázy prístupov do systémov |
zabezpečovať správne označenie všetkých sledovaných položiek podla interných pravidiel |
zabezpečovať tlač a správnosť všetkých POS materiálov podla platných procedúr |
uskutočňovať hotovostné a bezhotovostné operácie |
Kompetencie |
---|
zodpovednosť za kvalitu svojej práce |
schopnosť pracovať v tíme |
schopnosť komunikovať s kolegami z rôznych oddelení |
schopnosť zameriavať sa na detaily |
samostatnosť pri plnení svojich úloh a povinností |
Hodnotená spôsobilosť
- vymenovať sortiment predávaný na jednotlivých úsekoch predajnej jednotky
- charakterizovať spôsob fungovania pokladničného systému, skladového systému a interných aplikácií pre správu a kontrolu cien
- charakterizovať administratívne procesy pri práci v pokladničnej zóne, potrebnú dokumentáciu na pokladni
- vykonávať všetky administratívne úkony spojené s prácou v pokladni
- rozmiestňovať správne regálové etikety, bez chýb a v súlade s platnými procedúrami a akciami
- zabezpečovať správne označenie všetkých sledovaných položiek podla interných pravidiel
- kontrolovať ceny tovaru na predajnom mieste
- kontrolovať denné, týždenné a mesačné cenové integrity podľa platných procedúr
- zabezpečovať tlač a správnosť všetkých POS materiálov podla platných procedúr
- kontrolovať roznesenie všetkých regálových etikiet z večerných sekvencií
- opísať proces skenovania cien a prenosu cien do interných systémov
- vysvetliť bezpečnostné pravidlá pri platbe kartou
Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
---|---|
definovať tovary predávané na jednotlivých úsekoch | ústna metóda |
definovať základné charakteristiky jednotlivých úsekov maloobchodnej prevádzky, ich špecifiká týkajúce sa tvorby cien a predaja tovarov | ústna metóda |
obsluhovať rôzne typy pokladní, vykonanie rôznych typov hotovostných a bezhotovostných operácii, storna, blokovania pokladne | praktické skúšanie |
použiť v praxi pokladničný, skladový systém a interné aplikácie pre kontrolu cien | praktické skúšanie |
predviesť skenovanie cien, ich prenos do systému | praktické skúšanie |
popísať postup pri kontrole regálových etikiet, pri odstraňovaní chýb a pri tlači regálových etiekiet a marketingových materiálov | ústna metóda |
popísať odstránenie problému s chybnými cenami a neprechádzajúcimi kupónmi | ústna metóda |
popísať prácu s pokladňou a jej administratívne špecifiká | ústna metóda |
popísať bezpečnostné pravidlá pri bezhotovostnej platne | ústna metóda |
predviesť spôsob rozmiestnenia regálových etikiet | praktické skúšanie |
predviesť spôsob kontroly cien tovarov na základe zadanej úlohy | praktické skúšanie |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splnenie všetkých kritérií minimálne na 80%.
Hodnotená spôsobilosť
- charakterizovať zásady dodržiavania BOZP, PO, hygieny práce a ochrany životného prostredia
- dodržiavať zásady BOZP, PO, hygieny práce a ochrany životného prostredia v danej oblasti
- používať skladový systém a interné aplikácie pre kontrolu a tvorbu cien
- spravovať databázy prístupov do systémov
- zadávať ceny do aplikácie a do systému
- uskutočňovať hotovostné a bezhotovostné operácie
Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
---|---|
popísať hygienické predpisy príjmu, skladovania, prezentácie a predaja tovaru v maloobchodných prevádzkach | ústna metóda |
opísať princípy HACCP, FIFO a príslušné právne predpisy pri práci | ústna metóda |
predviesť prácu v skladovacom systéme pre kontrolu a tvorbu cien | praktické skúšanie |
popísať databázy prístupov do systémov | ústna metóda |
zadať ceny do aplikácie a do systému | praktické skúšanie |
predviesť hotovostné a bezhotovostné operácie | praktické skúšanie |
definovať právne predpisy v oblasti dodržiavania BOZP, PO a hygieny práce a ochrany živ.prostredia | ústna metóda |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splnenie všetkých kritérií minimálne na 80%.
Metodické usmernenia |
---|
Zákon 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, §17 a §18. |