Špecialista pre značku
Kód kvalifikácie
C2431006-00741
Úroveň SKKR
7
SK ISCO-08
2431006
Sektorová rada
Obchod, marketing, gastronómia a cest. ruch
Viac informácií o karte kvalifikácií je uvedených tu:PDF
Vedomosti |
---|
charakterizovať manažment všeobecne |
charakterizovať marketing všeobecne |
definovať konkurenčné prostredie trhu |
popísať lokálnu legislatívu a medzinárodné normy v danej oblasti |
vysvetliť princípy zákazníckeho správania |
popísať cenovú politiku a stanovenie ceny |
definovať manažment akosti a kvality |
Zručnosti |
---|
pripravovať cenové analýzy značky |
porovnávať kvalitatívne parametre značiek |
určovať cenovú politiku značky |
analyzovať dáta a plánovať ďalšie kroky |
pripravovať návrhy príslušných strategických rozhodnutí v oblasti marketingu a podpory predaja |
prejednávať zmluvné podmienky s obchodnými partnermi |
Kompetencie |
---|
schopnosť komunikovať a prezentovať navrhované riešenia |
schopnosť neustále sa vzdelávať v odbore |
flexibilita pri identifikovaní a zavádzaní zmien |
schopnosť analyzovať a riešiť problémy |
schopnosť analyzovať cenovú politiku a trhové prostredie |
Hodnotená spôsobilosť
- definovať manažment akosti a kvality
- popísať lokálnu legislatívu a medzinárodné normy v danej oblasti
- charakterizovať manažment všeobecne
- charakterizovať marketing všeobecne
- prejednávať zmluvné podmienky s obchodnými partnermi
Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
---|---|
popísať oblasť manažmentu, marketingu, manažmentu kvality a akosti, lokálnej legislatívy a medzinárodných štandardov | písomná metóda |
popísať priebeh prejednávania zmluvných podmienok s obchodnými partnermi | ústna metóda |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splniť uvedené kritériá hodnotenia minimálne na 75%.
Hodnotená spôsobilosť
- pripravovať návrhy príslušných strategických rozhodnutí v oblasti marketingu a podpory predaja
- definovať konkurenčné prostredie trhu
- vysvetliť princípy zákazníckeho správania
- určovať cenovú politiku značky
- porovnávať kvalitatívne parametre značiek
Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
---|---|
vytvoriť stratégiu a harmonogram uvedenia na trhu simulovanej značky, nastavenie jej kvalitatívnych a cenových parametrov | praktické skúšanie |
popísať konkurenčné prostredie na trhu | ústna metóda |
vysvetliť princípy zákazníckeho správania v podmienkach slovenského trhu | ústna metóda |
vysvetliť tvorbu cenovej politiky pri značke | ústna metóda |
popísať kvalitatívne parametre značky | ústna metóda |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splniť uvedené kritériá hodnotenia minimálne na 75%.
Hodnotená spôsobilosť
- pripravovať cenové analýzy značky
- popísať cenovú politiku a stanovenie ceny
- schopnosť analyzovať cenovú politiku a trhové prostredie
- vysvetliť princípy zákazníckeho správania
- analyzovať dáta a plánovať ďalšie kroky
Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
---|---|
pripraviť cenovú analýzu podľa zadania | písomná metóda |
stanoviť cenovú politiku a vysvetliť stanovenie ceny | písomná metóda |
analyzovať cenovú politiku a trhové prostredie podľa zadania | ústna metóda |
popísať princípy zákazníckeho správania | ústna metóda |
vysvetliť princípy analyzovania dát a plánovania ďalších krokov | ústna metóda |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splniť uvedené kritériá hodnotenia minimálne na 75%.
Metodické usmernenia |
---|
Zákon 131/2002 Z.z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, § 63. |