Špecialista rozvoja a koordinácie obchodnej siete
Kód kvalifikácie
C2431999-01444
Úroveň SKKR
7
SK ISCO-08
2431999
Sektorová rada
Obchod, marketing, gastronómia a cest. ruch
Viac informácií o karte kvalifikácií je uvedených tu:PDF
Vedomosti |
---|
popísať zásady spoločenskej komunikácie |
vysvetliť prácu s digitálnymi technológiami |
vysvetliť kľúčové marketingové ukazovatele výkonnosti podnikateľského subjektu |
vysvetliť marketingové nástroje podpory predaja |
popísať faktory psychológie predaja |
definovať základné princípy category manažmentu |
charakterizovať nástroje a hlavné zásady merchandisingu |
popísať zásady tovaroznalectva |
charakterizovať BOZP, PO, základné hygienické zásady a princípy HACCP |
charakterizovať právne predpisy súvisiace s obchodnou činnosťou siete |
Zručnosti |
---|
aplikovať zásady BOZP, PO, hygienických zásad a HACCP v mieste predaja tovaru |
aplikovať nástroje na dosiahnutie výkonnosti sortimentných kategórií |
uplatňovať psychológiu zákazníka pri nákupe |
analyzovať marketingových dáta výkonnosti siete a pripravovať reporty |
navrhovať efektívne zmeny a inovácie v podpore predaja tovaru konečnému spotrebiteľovi |
navrhovať štandardy pre tvorbu a úpravy dizajn manuálu |
hodnotiť uplatňovanie plánogramov a listingu |
navrhovať parametre in-store komunikácie |
Kompetencie |
---|
schopnosť samostatne riešiť a analyzovať problémy |
samostatnosť v organizovaní a plánovaní práce |
zodpovednosť za plnenie svojich úloh a povinností |
Hodnotená spôsobilosť
- vysvetliť kľúčové marketingové ukazovatele výkonnosti podnikateľského subjektu
- analyzovať marketingových dáta výkonnosti siete a pripravovať reporty
- vysvetliť prácu s digitálnymi technológiami
Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
---|---|
popísať marketingové ukazovatele výkonnosti podnikateľského subjektu | ústna metóda |
popísať metódy merania marketingových ukazovateľov výkonnosti | ústna metóda |
definovať metodiky analýzy marketingových dát | písomná metóda |
realizovať analýzu marketingových dát a prognostikovanie | praktické skúšanie |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splniť všetky uvedené kritériá minimálne na 70%.
Hodnotená spôsobilosť
- vysvetliť marketingové nástroje podpory predaja
- popísať faktory psychológie predaja
- uplatňovať psychológiu zákazníka pri nákupe
- definovať základné princípy category manažmentu
- aplikovať nástroje na dosiahnutie výkonnosti sortimentných kategórií
- charakterizovať nástroje a hlavné zásady merchandisingu
- navrhovať parametre in-store komunikácie
- navrhovať štandardy pre tvorbu a úpravy dizajn manuálu
- navrhovať efektívne zmeny a inovácie v podpore predaja tovaru konečnému spotrebiteľovi
- hodnotiť uplatňovanie plánogramov a listingu
- aplikovať zásady BOZP, PO, hygienických zásad a HACCP v mieste predaja tovaru
- samostatnosť v organizovaní a plánovaní práce
- schopnosť samostatne riešiť a analyzovať problémy
- popísať zásady spoločenskej komunikácie
Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
---|---|
klasifikovať produkty a ich zaradenie do kategórie | ústna metóda |
popísať kľúčové parametre hodnotenia výkonnosti sortimentnej kategórie | ústna metóda |
popísať jednotlivé zóny rozdelenia predajnej plochy | ústna metóda |
popísať formy nákupného správania zákazníka | ústna metóda |
charakterizovať efektívne metódy a prvky na ovplyvňovanie nákupného správania zákazníka | ústna metóda |
popísať pravidlá tvorby sortimentného plánu | ústna metóda |
charakterizovať kľúčové prvky dizajn manuálu | ústna metóda |
definovať zásady vystavovania tovaru | ústna metóda |
definovať základné parametre pre označovanie tovaru | ústna metóda |
charakterizovať spôsoby vystavovania a označovania akčnej ponuky | ústna metóda |
zostaviť prvky in-store komunikácie predajnej jednotky | praktické skúšanie |
zhodnotiť zadané plánogramy a listingy | praktické skúšanie |
predviesť zhodnotenie aplikácie hygienických zásad a HACCP v mieste predaja tovaru | praktické skúšanie |
popísať aktuálne trendy v predaji tovaru konečnému spotrebiteľovi | ústna metóda |
charakterizovať základné princípy manažmentu smeny | ústna metóda |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splniť všetky uvedené kritériá minimálne na 70%.
Hodnotená spôsobilosť
- charakterizovať právne predpisy súvisiace s obchodnou činnosťou siete
- charakterizovať BOZP, PO, základné hygienické zásady a princípy HACCP
- popísať zásady tovaroznalectva
Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
---|---|
vymenovať a charakterizovať právne predpisy súvisiace s činnosťou siete | písomná metóda |
popísať základné hygienické zásady a princípy HACCP | písomná metóda |
popísať základné charakteristiky jednotlivých sortimentných skupín tovarov | písomná metóda |
rozlišovať potreby jednotlivých druhov tovarov na balenie, ochranu pri skladovaní, správne používanie | písomná metóda |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splniť všetky uvedené kritériá minimálne na 70%.
Metodické usmernenia |
---|
Formálne vzdelanie: Zákon 131/2002 Z.z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, § 63. Neformálne vzdelanie: Zákon 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, §17 a §18. |