Špecialista rozvoja a koordinácie obchodnej siete
Kód kvalifikácie
C2431999-01444
Úroveň SKKR
7
SK ISCO-08
2431999
Sektorová rada
Obchod, marketing, gastronómia a cest. ruch
Viac informácií o karte kvalifikácií je uvedených tu:PDF
| Vedomosti |
|---|
| popísať zásady spoločenskej komunikácie |
| vysvetliť prácu s digitálnymi technológiami |
| vysvetliť kľúčové marketingové ukazovatele výkonnosti podnikateľského subjektu |
| vysvetliť marketingové nástroje podpory predaja |
| popísať faktory psychológie predaja |
| definovať základné princípy category manažmentu |
| charakterizovať nástroje a hlavné zásady merchandisingu |
| popísať zásady tovaroznalectva |
| charakterizovať BOZP, PO, základné hygienické zásady a princípy HACCP |
| charakterizovať právne predpisy súvisiace s obchodnou činnosťou siete |
| Zručnosti |
|---|
| aplikovať zásady BOZP, PO, hygienických zásad a HACCP v mieste predaja tovaru |
| aplikovať nástroje na dosiahnutie výkonnosti sortimentných kategórií |
| uplatňovať psychológiu zákazníka pri nákupe |
| analyzovať marketingových dáta výkonnosti siete a pripravovať reporty |
| navrhovať efektívne zmeny a inovácie v podpore predaja tovaru konečnému spotrebiteľovi |
| navrhovať štandardy pre tvorbu a úpravy dizajn manuálu |
| hodnotiť uplatňovanie plánogramov a listingu |
| navrhovať parametre in-store komunikácie |
| Kompetencie |
|---|
| schopnosť samostatne riešiť a analyzovať problémy |
| samostatnosť v organizovaní a plánovaní práce |
| zodpovednosť za plnenie svojich úloh a povinností |
Hodnotená spôsobilosť
- vysvetliť kľúčové marketingové ukazovatele výkonnosti podnikateľského subjektu
- analyzovať marketingových dáta výkonnosti siete a pripravovať reporty
- vysvetliť prácu s digitálnymi technológiami
| Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
|---|---|
| popísať marketingové ukazovatele výkonnosti podnikateľského subjektu | ústna metóda |
| popísať metódy merania marketingových ukazovateľov výkonnosti | ústna metóda |
| definovať metodiky analýzy marketingových dát | písomná metóda |
| realizovať analýzu marketingových dát a prognostikovanie | praktické skúšanie |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splniť všetky uvedené kritériá minimálne na 70%.
Hodnotená spôsobilosť
- vysvetliť marketingové nástroje podpory predaja
- popísať faktory psychológie predaja
- uplatňovať psychológiu zákazníka pri nákupe
- definovať základné princípy category manažmentu
- aplikovať nástroje na dosiahnutie výkonnosti sortimentných kategórií
- charakterizovať nástroje a hlavné zásady merchandisingu
- navrhovať parametre in-store komunikácie
- navrhovať štandardy pre tvorbu a úpravy dizajn manuálu
- navrhovať efektívne zmeny a inovácie v podpore predaja tovaru konečnému spotrebiteľovi
- hodnotiť uplatňovanie plánogramov a listingu
- aplikovať zásady BOZP, PO, hygienických zásad a HACCP v mieste predaja tovaru
- samostatnosť v organizovaní a plánovaní práce
- schopnosť samostatne riešiť a analyzovať problémy
- popísať zásady spoločenskej komunikácie
| Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
|---|---|
| klasifikovať produkty a ich zaradenie do kategórie | ústna metóda |
| popísať kľúčové parametre hodnotenia výkonnosti sortimentnej kategórie | ústna metóda |
| popísať jednotlivé zóny rozdelenia predajnej plochy | ústna metóda |
| popísať formy nákupného správania zákazníka | ústna metóda |
| charakterizovať efektívne metódy a prvky na ovplyvňovanie nákupného správania zákazníka | ústna metóda |
| popísať pravidlá tvorby sortimentného plánu | ústna metóda |
| charakterizovať kľúčové prvky dizajn manuálu | ústna metóda |
| definovať zásady vystavovania tovaru | ústna metóda |
| definovať základné parametre pre označovanie tovaru | ústna metóda |
| charakterizovať spôsoby vystavovania a označovania akčnej ponuky | ústna metóda |
| zostaviť prvky in-store komunikácie predajnej jednotky | praktické skúšanie |
| zhodnotiť zadané plánogramy a listingy | praktické skúšanie |
| predviesť zhodnotenie aplikácie hygienických zásad a HACCP v mieste predaja tovaru | praktické skúšanie |
| popísať aktuálne trendy v predaji tovaru konečnému spotrebiteľovi | ústna metóda |
| charakterizovať základné princípy manažmentu smeny | ústna metóda |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splniť všetky uvedené kritériá minimálne na 70%.
Hodnotená spôsobilosť
- charakterizovať právne predpisy súvisiace s obchodnou činnosťou siete
- charakterizovať BOZP, PO, základné hygienické zásady a princípy HACCP
- popísať zásady tovaroznalectva
| Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
|---|---|
| vymenovať a charakterizovať právne predpisy súvisiace s činnosťou siete | písomná metóda |
| popísať základné hygienické zásady a princípy HACCP | písomná metóda |
| popísať základné charakteristiky jednotlivých sortimentných skupín tovarov | písomná metóda |
| rozlišovať potreby jednotlivých druhov tovarov na balenie, ochranu pri skladovaní, správne používanie | písomná metóda |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splniť všetky uvedené kritériá minimálne na 70%.
| Metodické usmernenia |
|---|
Formálne vzdelanie: Zákon 131/2002 Z.z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, § 63. Neformálne vzdelanie: Zákon 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, §17 a §18. |