Hosteska
Kód kvalifikácie
C5169001-01428
Úroveň SKKR
4
SK ISCO-08
5169001
Sektorová rada
Obchod, marketing, gastronómia a cest. ruch
Viac informácií o karte kvalifikácií je uvedených tu:PDF
Vedomosti |
---|
popísať zásady spoločenskej komunikácie |
špecifikovať prípravu a organizovanie konferencií a seminárov |
popísať základné pravidlá stolovania, obsluhy a s tým súvisiace práce |
popísať základy spoločenského správania a protokolu v multikulturálnom kontexte etikety |
definovať zásady pre zvládanie stresu a manažment konfliktu |
Zručnosti |
---|
dodržiavať zásady bezpečnosti, ochrany zdravia pri práci a požiarnej ochrany, osobnú a pracovnú hygienu |
obsluhovať bežnú kancelársku techniku |
podávať nápoje a drobné občerstvenie zákazníkom (hosťom) |
komunikovať v slovenskom a cudzom jazyku primerane úrovni hosťom |
vhodne upravovať svoj zovňajšok podľa typu akcie |
Kompetencie |
---|
zodpovednosť za plnenie svojich úloh a povinností |
schopnosť adaptability a flexibility v myslení |
schopnosť kultivovaného slovného prejavu |
schopnosť pracovať v tíme |
samostatnosť pri plnení úloh |
Hodnotená spôsobilosť
- špecifikovať prípravu a organizovanie konferencií a seminárov
- popísať zásady spoločenskej komunikácie
- definovať zásady pre zvládanie stresu a manažment konfliktu
- popísať základy spoločenského správania a protokolu v multikulturálnom kontexte etikety
- popísať základné pravidlá stolovania, obsluhy a s tým súvisiace práce
Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
---|---|
charakterizovať systém prípravy a špecifiká organizovania konferencií a seminárov so zreteľom na úlohy a náplň práce hostesky | ústna metóda |
charakterizovať základné zásady spoločenskej komunikácie | ústna metóda |
po vypočutí audio ukážky označiť nešpecifikovaný cudzí jazyk | praktické skúšanie |
na modelovej situácie názorne predviesť využitie zásad pre zvládanie stresu a manažment konfliktu | praktické skúšanie |
charakterizovať základy spoločenského správania v závislosti od typu akcie | ústna metóda |
navrhnúť protokol spoločenskej akcie a špecifikovať priebeh a etiketu v závislosti multikulturálnych odlišností | písomná metóda |
popísať základné pravidlá stolovania v závislosti od charakteru podujatia | ústna metóda |
predviesť techniku obsluhy a s ňou súvisiace práce | praktické skúšanie |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splnenie všetkých uvedených kritérií minimálne na 70%.
Hodnotená spôsobilosť
- obsluhovať bežnú kancelársku techniku
- podávať nápoje a drobné občerstvenie zákazníkom (hosťom)
- dodržiavať zásady bezpečnosti, ochrany zdravia pri práci a požiarnej ochrany, osobnú a pracovnú hygienu
Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
---|---|
predviesť obsluhu bežnej kancelárskej techniky (pobočková telefónna ústredňa, záznamník, skener, fax, kopírka, tlačiareň a pod.) | praktické skúšanie |
predviesť podávanie nápojov a drobného občerstvenia zákazníkom (hosťom) | praktické skúšanie |
popísať zásady bezpečnosti, ochrany zdravia pri práci a požiarnej ochrany, osobnú a pracovnú hygienu | ústna metóda |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splnenie všetkých uvedených kritérií minimálne na 70%.
Hodnotená spôsobilosť
- komunikovať v slovenskom a cudzom jazyku primerane úrovni hosťom
- vhodne upravovať svoj zovňajšok podľa typu akcie
Kritéria hodnotenia | Metódy hodnotenia |
---|---|
komunikovať s klientom/hosťom v cudzom jazyku na zadanú tému | praktické skúšanie |
viesť rozhovor s klientom/hosťom na zadanú tému | praktické skúšanie |
predviesť úpravu svojho zovňajšku na zadanú tému | praktické skúšanie |
Podmienky úspešného vykonania skúšky
Podmienkou úspešného vykonania skúšky je splnenie všetkých uvedených kritérií minimálne na 70%.
Metodické usmernenia |
---|
Zákon 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, §17 a §18. |